Opskrifter og hjælp
Vi har mange produkter som er stort set ukendte blandt den danske befolkning. Vi vil derfor forsøge at udbrede kendskabet til disse produkter vha. de opskrifter som vi uploader en gang imellem. Hvis du har en god opskrift, nogle gode tips eller links til en god hjemmeside er du velkommen til at maile dem til os så vi kan dele det med andre.
Sushi ris:
Ingredienser:
6 dl ris
9 dl vand

Sushi marinade:
lidt mindre end 1 dl risedikke
1 spsk sukker
1 tsk salt.
Eller samme mængde af Sushi seasoning.

Udstyr:
træpalet
vifte
vådt viskestykke
bakke eller lavt fad.

Fremgangsmåde:
Hæld ris i en stor skål med vand, hæld hurtig risene i en si.
Gentag 4 gange med rent vand.

Kom risene i en gryde med de 9 dl vand, lad dem stå i 30 min.

Kog risene under låg, når vandet begynder at koge, skrues ned til svag varme og kog i 12 min.
sluk for varmen og lad risene stå i 12 min.

Lav marinade, ved at blande tingene sammen og evt. varme op i gryde.

Risene hældes ud på en bakke, fordel marinaden over, vend risene forsigtigt med træpalet, mens risene afkøles med en vifte.
Risene skal være lunkne. Dæk risene med vådt viskestykke.

Bemærk:
Tilsæt ikke salt mens risene koger.
Tag ikke låget af, mens risene koger og mens risene står efter kogning, brug evt. gryde med glaslåg.
Pas på ikke at mase risene ud når man vender dem.

Risene kan også koges i en riskoger, når lyset med kogning slår over til warm, skal risene stå i 12 min.
ellers er fremgangsmåden den samme.
Sommerrulle dip:
Ingredienser:
Hoi Sin Sauce
Sød Chilli Sauce
Knuste jordnødder

Fremgangsmåde
Hoi Sin Saucen blandes med den Søde Chilli Sauce i forholdet 1:1.
Drys de knuste jordnødder ovenpå.
Vietnamesisk fiskesauce mix:
Ingredienser:
3 dele vand
1 del fiskesauce
3/4 del eddike eller lime saft
1 1/2 del sukker
Evt.
Frisk chilli og hvidløg

Fremgangsmåde:
Ingredienserne blandes sammen under omrøring.
Til sidst tilsættes eventuelt friskhakket chilli og hvidløg.
Links:
Thailandsk mad:
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/9277/Oksekoed-opskrifter/Panaeng-(Super-laekker-staerk-thai-curry)!!
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/land/land-2.php?id=232
Madlavningskurser:
Madlavningskurser med FOF:

Sushi for begyndere:
6 lektioner (1 mødegang)

Asiatiskmad:
7 lektioner (2 mødegange)

Kontakt: 86 12 29 55

Thai madlavningskurser med Rungthiwa Chummongkhons (Fae)
http://www.thaikokkeskole.dk
http://www.fedeopskrifter.dk
Thai mad til festen
Tilberedes på stedet eller leveres fra skolekøkken.
Lær at lave thaimad på aftenskole, FOF Aarhus og FOF Skanderborg
Kontakt: Waraporn Srisakul Larsen (Vicky)
Mobil: 28 57 65 36
Far East Trading
Banegårdsgade 38
Aarhus 8000 C
Tel:
86181869
E-mail:
fet@turbopost.dk
Fax:
86197640
banner_groen_47x56.gif
Far East Trading 2013
fet_30_08_2013001001.jpg