Sushi ris

Her finder du en opskrift på japanske sushi ris

Ingredienser: (3-4 personer)
6 dl ris
9 dl vand

Sushi marinade:
lidt mindre end 1 dl risedikke
1 spsk sukker
1 tsk salt.
Eller 1 dl af Sushi seasoning.

Udstyr:

  • Træpalet
  • Vifte
  • Vådt viskestykke
  • Bakke eller lavt fad.

Fremgangsmåde:
Hæld ris i en stor skål med vand, hæld hurtig risene i en si.
Gentag 4 gange med rent vand.

Kom risene i en gryde med de 9 dl vand, lad dem stå i 30 min.

Kog risene under låg, når vandet begynder at koge, skrues ned til svag varme og kog i 12 min. Sluk for varmen og lad risene stå i 12 min.

Lav marinade, ved at blande alt sammen og evt. varme op i gryde.

Risene hældes ud på en bakke, fordel marinaden over, vend risene forsigtigt med træpalet, mens risene afkøles med en vifte.
Risene skal være lunkne. Dæk derfor risene med vådt viskestykke.

Bemærk:
Tilsæt ikke salt mens risene koger.
Tag ikke låget af, mens risene koger og mens risene står efter kogning, brug evt. gryde med glaslåg.
Pas på ikke at mase risene ud når man vender dem.

Risene kan også koges i en riskoger, når lyset med kogning slår over til warm, skal risene stå i 12 min, ellers er fremgangsmåden den samme.