CHA GIO – VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER – MED REJER OG SVINEKØD

CHA GIO – VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER – MED REJER OG SVINEKØD

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
500 gram hakket svinekød
250 gram optøede og afskallede vannameirejer (Fås hos os).
(Hvis muligt, så brug gerne 50/50 af rejer og kød.)
200 gram revet gulerødder
40 gram tørrede judasøre-svampe (Fås hos os)
50 gram tørrede glasnudler (Fås hos os)
1 æg
1 spsk hvedemel/maizena
4-5 hakket fed hvidløg
1 hakket løg
1 tsk hvid peber
1 spsk sukker
3 spsk fiskesovs fra “Squid Brand” (Fås hos os)
Ca. 1 liter solsikke- eller rapsolie til stegning
1 pakke forårsrullepapir beregnet til friturestegning fra “Banh Trang
Vietnam Rice paper NBH Galette De Riz” gul emballage (Fås hos os)
Alternativt kan filodej på frost beregnet til forårsruller bruges,
der også forhandles hos os.
Evt. 1 stk hakket forårsløg eller porre (giver lidt farve til fyldet)

FREMGANGSMÅDE:
INDEN DU STARTER, HVIS DU BRUGER FILODEJ:

  1. Hvis du bruger filodej, så lad den tø op inden. Gør det evt. dagen
    inden i køleskabet, 1-2 timer på køkkenbordet eller i en balje med
    varmt vand hvis det skal gå hurtigt.
  2. Adskil dem gerne inden du starter, for at gøre rulle-processen
    hurtigere (husk at dække dem til, hvis du piller dem fra hinanden
    inden rulning – de kan godt udtørre, hvis de bare ligger uden et
    viskestykke over).
  3. Hvis du bruger rispapir, kan du springe ovenstående trin over.
    Fyld:
    TIP: Vi bruger oftest en minihakker, når vi laver fyld til forårsruller. Så
    sparer vi tid, ved ikke at hakke alle ting i hånden.
  4. Sæt glasnudler og judasøre svampe i blød i 2 skåle med kogende
    vand.
  5. Riv gulerødder
  6. Når svampene er hydreret, vrides de, for at trække væsken fra. Skær
    den hårde stok fra svampene, hvis de har en
  7. Hak svampe, løg, hvidløg og evt. porre/forårsløg.
  8. Hak glasnudler (hvis det er med en minihakker, så endelig ikke hak
    det for småt. De må gerne være i små stykker på 1-2 cm)
  9. Blend/hak rejerne fint
  10. Bland hakket svinekød og fiskesovs og rør farsen sej i et par
    minutter. Tilsæt rejer, æg og mel og bland godt.
  11. Tilsæt de resterende ingredienser, som er gulerødder, løg, hvidløg,
    svampe, glasnudler, sukker, hvid peber og forårsløg/porre . Rør
    godt.
  12. Farsen må gerne være lidt våd, men stadig fast.

HVIS DU BRUGER FILODEJ:
MELKLISTER TIL AT LUKKE FORÅRSRULLERNE:

  1. Bland mel og vand (gerne varmt), så det bliver en tyk og jævn
    masse. Det må gerne have en konsistens som grød og skal agere
    lim, når du lukker forårsrullen.

HVIS DU BRUGER RISPAPIR TIL FRITURESTEGNING:
KLARGØR RISPAPIR INDEN FORÅRSRULLERNES RULLES (HVIS DU
BRUGER RISPAPIR)

  1. Hav en pande med lunkent/varmt vand ved siden af, når du skal
    rulle. Hydrer rispapiret inden hver rulle, ved at dyppe det hurtigt i
    vandet (vi snakker et par sekunder, hvor vandet blot får lov til at
    dække alle flader af rispapiret). Det vil stadig være fast, men vil
    bløde op hurtigt. Læg det på et spækbræt, inden det bliver alt for
    blødt til at arbejde med. Put fyld på og rul. Det er ikke nødvendigt
    med melklister til at lukke disse, da de klistrer af sig selv.

RULLETEKNIK

  • FILODEJ: Vend den ene spids nedad i retning mod din mave,
    således at dejen ligger som en “ruder”/diamant.
  • RISPAPIR: Fyldet placeres i bunden af cirklen
  1. Tag ca. en toppet spiseskefuld (ca 40-45 gram) fyld og placer 2-3
    cm fra bunden af dejen.
  2. Form fyldet i en aflang form – hellere for tynd end tyk. Hellere for
    lidt fyld, end for meget. Lad det ikke gå ud over kanten af dejen på
    nogen måder. Længden som du former farsen, bliver længden på
    din forårsruller.
  3. Fold den nederste kant over fyldet. Det skal være stramt, så rullen
    holder og fyldet ikke falder ud. Hvis det er alt for stramt, kan man
    dog risikere, at rullerne ikke bliver lige så sprøde.
  4. Saml højre og venstre kanter.
  5. Rul derefter rullen, indtil du mangler 3-4 cm.
  6. Hvis du bruger filodej, så put melklister på, og luk rullen.
    Hvis du bruger rispapir, kan du bare rulle den og lukke den uden
    klister.
  7. Frituresteges i olie i 7-8 min (til de er gyldne og flyder op).

    OPBEVARING:
    Kan opbevares på frost og steges fra frost af. Det er bedst, at de ligger
    adskilt, så de ikke klistrer sammen. Lig dem i et fladt lag, adskilt af evt.
    bagepapir, så du kan stable dem oven på hinanden.
    Vi fryser dem adskilt, men samler dem efterfølgende i fryseposer, når de
    er frosne, så vi sparer plads.