NUOC CHAM (FISKE SAUCE)

NUOC CHAM (FISKE SAUCE)

Udarbejdet i samarbejde med madbloggen @meremadlyst

DU SKAL BRUGE:
6 spsk sukker
5 spsk vand
5 spsk fiskesovs (afhængigt af mærke og smag. Vi bruger den
fra “Squid Brand” med det grønne låg, der kan findes hos Far East
Trading)
2 spsk citron/lime
1-2 hakkede fed hvidløg (mere eller mindre afhængigt af smag)
½ hakket chili (mere eller mindre afhængigt af smag)

FREMGANGSMÅDE:
1. Kog en sukkerlage af sukker og vand i en gryde. Sørg for at røre lidt rundt
undervejs, så alt sukkeret bliver opløst (alternativt kan vandet koges i en elkedel,
hvorefter sukkeret og vand kommes i en skål og omrøres indtil sukkeret er
opløst).
2. Hæld sukkerlagen over i en beholder eller skål (vi bruger et patentglas).
3. Smag lagen til med citron (det må gerne smage lidt som en sød lemonade).
4. Tilsæt fiskesovs.
5. Tilsæt til sidst hakket hvidløg og chili.
6. Juster sovsen med sukker, fiskesovs, og citron. Den skal smage meget sød og
lidt syrlig.

OPBEVARING
Opbevares på køl i op til 3. uger. Vær opmærksom på, at smagen ændrer sig over tid,
hvor syrligheden bliver mindre fremtræden. Den smager derfor allerbedst på dagen.